Менаџер на продажен салон

DEKRA
 • Post date 26/06/2020
Company Description

All new, Right Now- Max it Up!

Во име на нашиот клиент, увозник и дистрибутер за марката Max&Co, кој отвара ексклузивен продажен салон во Скопје, ДЕКРА ја објавува позицијата:

 • Менаџер на продажен салон
Job Description
 • Водење на операции во продавницата како и распределба на вработени;
 • Одржувајте на работна етика во продавницата преку обука, советување и воведување во работните задолженија на вработените;
 • Планирање, распределба, следење и оценување на резултатите од работата;
 • Одговорен за надгледување на дневните активности во продавницата, осигурајќи дека продавницата работи непречено и ефикасно;
 • Го мотивира тимот за продажба и спроведува обука на нов персонал;
 • Воспоставување професионален однос и ориентираност кон клиентите;
 • Следење на задоволството на клиентите и грижа за клиентите на професионален начин;
 • Обезбедување достапност на производи и услуги;
 • Учество во формулирање на политика на цени преку преглед на продажни активности;
 • Следење, проучување на трендови и одлука при потреба од продажна промоција;
 • Одржување на стручно и техничко знаење со присуство на едукативни работилници;
 • Придонес и влијание врз постигнување на позитивни резултати на тимот;
 • Прием на роба по ПЛТ и магацинско работење и евиденција влез - излез на роба;
 • Правење попис, контрола на декларации и спроведување на планови за набавка;
 • Познавање на работа со фискални сметки и каса, наплата на терминали, сторно сметки;
 • Развива план на активности за време на одмори и промоции во текот на целата година;
 • Управување со нивоата на акции и донесување клучни одлуки за контролата на акции;
 • Изработка на извештаи, анализа и предвидување на продажбата;
 • Анализирање и интерпретирање на трендовите, со цел да се олесни планирањето на промоција и продажба на производите;
 • Следење и одговарање на поплаки и коментари на клиентите;
 • Посета и контрола на продажниот салон, разговарајќи со колегите и клиентите за да се идентификува или реши проблем, доколку е потребно;
 • Одржување на свеста за трендовите на пазарот во модната индустрија и следење на конкуренцијата.
Qualifications
 • Минимум 2 до 3 години работно искуство на иста или слична позиција во продажба на модна индустрија;
 • Минимум завршено Средно Образование, (Високо Образование ќе се смета за предност);
 • Одлично познавање на англиски јазик;
 • Напредно познавање на MS Office пакет;
 • Искуство во магацинско работење, работа со фискални смети и каса.
Professional Knowledge and Skills
 • Изразени комуникациски и презентациски вештини;
 • Способност за градење и развивање на професионален однос со клиенти;
 • Целовитост и посветеност при извршувањето на секојдневните работни задачи;
 • Одговорно следење на компаниските правила и процедури;
 • Проактивност, организираност и ориентираност кон остварување на резултати;
 • Способност за работа под притисок и работа во тим;
 • Лојалност, професионалност, одговорност и дисциплина.
Additional Information

Клиентот нуди можност за континуиран професионален развој.

Работното време е од 09:30-16:00h. или 15:30-22:00h., 6 работни денови во текот на неделата.

Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови, своите професионални биографии можат да ги испратат на: rabota@dekra.mk

Крајниот рок за аплицирање е најдоцна до: 25/07/2020

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат повикани на интервју.

Job Detail
 • Location: Skopje, Macedonia
 • Expires on: 25.07.2020
 • Email for application: rabota@dekra.mk
 • Industry: Retail
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.