Теренски продажен агент за индустриски машини

Термалифт
 • Post date 16/05/2019
Company Description

Термалифт ДД е компанија чија дејност е производство на уреди за кревање и пренесување. Тоа вклучува увоз, репарација и продажба на вилушкари и испорака и монтажа на лифтови на територијата на Република Македонија и регионот.

Термалифт е ексклузивен, независен дистрибутер на ТОЈОТА вилушкари за Македонија, Албанија и Косово. 
Моментално располага со над 350 вилушкари на лагер спремни за испорака од разни типови и брендови и околу 70 вработени во сите сектори кои ја сочинуваат Термалифт.

Во име на својот клиент, Декра ја огласува позицијата: 

 • Теренски продажен агент за индустриски машини
Job Description
 • Запознавање на купувачите со вистинскиот асортиман на производи, ценовна политика и сите услови на соработка;
 • Креирање и одржување база на потенцијални клиенти;
 • Планирање и организирање на продажните активности/посети;
 • Следење на продажбата и преземање активности за зголемување на продажбата;
 • Континуирано учење на технички карактеристики на производите;
 • Следење на работата на конкуренцијата;
 • Организирање на работата на конкуренцијата.

 

 

Qualifications
 • Преферирано работно искуство во областа на продажба на автомобили и индустриски машини;
 • Пожелно е завршено Високо образование;
 • Возачка дозвола-Б категорија;
 • Познавање на Англиски јазик;
 • Познавање на MS Office пакетот;
 • Пожелно е познавање на ERP и CRM системи.
Additional Information

Кандидатите кои се заинтересирани и ги исполнуваат горенаведените услови своите професионални биографии можат да ги испратат на: job@dekra.mk.

Крајниот рок за аплицирање е: 24/05/2019.

Само кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови ќе бидат повикани на интервју.

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

Job Detail
 • Location: Kumanovo, Macedonia
 • Expires on: 24.05.2019
 • Email for application: job@dekra.mk
 • Industry: Logistics, Distribution & Transport, Sales and Procurement
 • Employment Type:
  Full-time indefinite period
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.