ИНЖИНЕР ОД ОБЛАСТА НА ИНДУСТРИСКА АВТОМАТИЗАЦИЈА (Крањ, Словенија)

Comita Group
 • Објавено на: 09/02/2018
Опис на компанијата

Групацијата Comita е сојуз на руски и европски компании кои го комбинираат интелектуалниот и индустрискиот потенцијал со цел да развијат иновативни системски решенија од областа на телекомуникациите, автоматизацијата на процесите, метрологијата, безбедноста, енергетската ефикасност и индустриското осветлување.

Во име на нашиот клиент, Декра ја огласува следната работна позиција: 

 • Инжинер од областа на индустриска автоматизација - М/Ж со локација во Крањ, Словенија
Опис на работното место
 • Подготовка на системски решенија за индустриска автоматизација во областа на енергетиката;
 • Планирање, тестирање и пуштање во употреба на системите за автоматизација во производните простории на компанијата и на терен;
 • Грижа за непрекинат развој на системските програмски и машински решенија од областа на индустриската автоматизација;
 • Изработка на функционални и технички спецификации зависни од проектот;
 • Изработка на проектна документација;
 • Работа со графички поддржани програми за конструирање и документирање (на пример AutoCAD, MS програми итн.).
Потребни квалификации
 • Завршен VII. степен студии од техничка област;
 • Пожелно е работно искуство во областа, но не е задолжително;
 • Пожелно е искуство од областа на проектен менаџмент;
 • Пожелно е искуство со програмирање на контролори (предност ќе имаат кандидатите кои ги познаваат Siemens контролорите);
 • Добри компјутерски познавања;
 • Возачка дозвола Б категорија.
Професионални знаења и способности
 • Пожелно е поседување на сертификат за завршен англиски, германски или руски јазик;
 • Познавања од областа на програмирање или дизајн на системски решенија во областа на индустриската автоматизација;
 • Пожелно е познавање на системот SCADA;
 • Пожелно е познавање на алатки за електро проектирање (WSCAD, EPLAN)
 • Пожелно е поседување на сертификат за SCADA;
 • Пожелно е поседување на сертификат за WSCAD, EPLAN.
Дополнителни информации

Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови, своите професионални биографии на Англиски јазик можат да ги испратат на: n.zorz@comitagroup.com
Крајниот рок за аплицирање е до 09/03/2018 година.

 

Детали за огласот
 • Место: Крањ, Словенија
 • Истекува на: 09.03.2018
 • Емаил за апликација: n.zorz@comitagroup.com
 • Индустрија: Машинство и електротехника, Проекти/Развој/Систем и Контрола на квалитет
 • Вид на вработување:
  Полно работно време на неопределено
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.