Отворени работни места во Финска: CNC OПЕРАТОРИ и CNC ПРОГРАМЕРИ

DEKRA
 • Објавено на: 02/11/2018
Опис на работното место

Во соработка со повеќе компании кои работат во металната индустрија во Финска, ДЕКРА ги огласува следниве позиции:

CNC OПЕРАТОРИ

CNC ПРОГРАМЕРИ

Потребни квалификации
 • Завршено средно образование - техничка насока ќе се смета за предност
 • Задолжително претходно работно искуство на иста позиција
 • Работно иксуство со програмирање на Heidenhain и Siemens 840D CNC машини и познавање на Amada, SafanDarley, Triumph се смета за предност
 • Добро познавање на Англиски јазик
 • ЕУ државјанство не е задолжително, но ќе се смета за предност
Професионални знаења и способности
 • Презицност и ориентираност кон детали
 • Способност за самостојност и независност во работата
 • Добра здравствена и психофизичка подготвеност
 • Уредност и грижа за техничката и хигиенската исправност на машините и работниот простор
 • Способност за читање на технички инструкции за управување со машини и техничка документација
 • Способност за изведување основни математички операции
 • Професионалност во извршување на секојдневните обврски
 • Одговорност при следење на компаниските правила и процедури
 • Подготвеност за работа во смени и работа во мултикултурна средина
 • Мотивираност и подготвеност за живеење во странство
Дополнителни информации
 • Работниот бруто час за прва смена од Понеделник до Петок се движи од 13 до 20 Евра во зависност од позицијата и компанијата, како и од искуството и знаењето на кандидатите кои ќе бидат дискутирани директно со клиентите
 • Прекувремена работа и работа во смени се доплаќа дополнително согласно финските законски регулативи
 • Првичните договори за вработување се од 6 до 12 месеци со можност за продолжување
 • Процедурата за вадење на работна виза за кандидатите со МК пасош трае од 2 до 4 месеци и се започнува преку аплицирање во финската амбасада во Р.Србија
  (апликацијата за виза чини околу 450 Евра и половина од сумата ја покриваат клиентите)
 • Кандидати се навремено известени по интервјуто со клиентите кои трошоци (патни трошоци и трошоци за сместување) ќе им бидат рефундирани

 

Сите заинтересирани можат да аплицираат со испраќање на своите професионални биографии на work@dekra.mk.

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

Само кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови ќе бидат контактирани за интервју.

 

Детали за огласот
 • Место: Финска
 • Истекува на: 15.02.2019
 • Емаил за апликација: work@dekra.mk
 • Индустрија: Машинство и електротехника, Производство
 • Вид на вработување:
  Полно работно време на неопределено
  Полно работно време на определено
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.