ШИВАЧИ / ШИВАЧКИ

DEKRA
 • Објавено на: 09/07/2018
Опис на компанијата

Наш клиент е хрватска компанија од текстилната индустрија, која е основана во 2001 и која работи за потребите на автомобилската индустрија.

Има вработено повеќе од 500 луѓе и се занимава со шиење на опрема за ентериери на возила (Фолцваген, Мерцедес, БМВ, Шкода, Форд, Волво, Тојота и Ленд Ровер).

Компанијата има освоено бројни национални награди за најуспешна компанија во својата категорија, најдобар извозник од средна големина, најдобро средно претпријатие и најбрзорастечка компанија.

За нивните потреби ги огласуваме следните работни позиции:

ШИВАЧИ / ШИВАЧКИ

(10 позиции)

Опис на работното место
 • Работното време е од Понеделник до Петок по 8 часа со 3 вклучени паузи
 • Работа во две смени
  1 смена од 6.00ч. до 14.00ч.
  2 смена од 14.00 до 22.00ч.
 • Саботите се работат по потреба и дополнително се плаќаат
 • Можност за дополнителна заработка и бонуси со остварување на таргети
 • Платено сместување од страна на компанијата
 • Платен превоз од Скопје до Преграда, Хрватска (50 км од Загреб) каде што е седиштето на компанијата
 • Месечната нето плата започнува од 400 Евра и истата е предмет на договор со клиентот во зависност од искуството на кандидатите
 • Трошоците за вадење на работна дозвола ги покрива компанијата
Потребни квалификации
 • Работно искуство како шивач/ка
 • Завршена обука / курс за шиење - не е задолжително, но ќе се смета за предност

 

Професионални знаења и способности

 

 • Способност за работа во смени и работа во мултикултурна средина
 • Желба и подготвеност за живеење во странство
 • Професионалност во извршување на секојдневните обврски и одговорност при следење на компаниските правила и процедури
Дополнителни информации

Сите заинтересирани можат да аплицираат со испраќање на своите лични податоци или биографии на work@dekra.mk.

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

Само кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови ќе бидат контактирани за интервју со клиентот.
Како дел од процесот на селекција е вклучен и практичен тест со работа на машина за шиење во фабриката во Хрватска и трошоците за истиот ги покрива клинетот.

Детали за огласот
 • Место: Преграда, Хрватска
 • Истекува на: 15.02.2019
 • Емаил за апликација: work@dekra.mk
 • Индустрија: Производство
 • Вид на вработување:
  Полно работно време на определено
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.