Специјалист за социјални медиуми

Оптимум креатив солушнс дооел Скопје
 • Објавено на: 29/07/2019

Optimum Creative Solutions е маркетинг агенција со специјалност во полето на дигиталниот маркетинг, кои работат за голем број на светски и домашни компании , со повеќе од 150 клиенти во последните 4 години.

За потребите на својот клиент, ДЕКРА ја огласува позицијата:

 • Специјалист за социјални медиуми

Опис на работно место

 • Развивање, имплементирање и управување со стратегии на социјалните мрежи за нашите клиенти;
 • Дефинирање на најважните KPI  за социјалните мрежи;
 • Управување и надгледување содржини на социјалните мрежи;
 • Мерење на успехот на секоја кампања на социјалните мрежи на нашите клиенти;
 • Следење на најновите практики и технологии на социјалните мрежи;
 • Користење алатки за социјални мрежи;
 • Работење со копирајтери и дизајнери да се осигура дека содржината е информативна и привлечна;
 • Соработка со тимовите за маркетинг, продажба и развој на производи од нашите клиенти;
 • Комуницирање со професионалци во индустријата преку социјалните мрежи за да се создаде силна конекција;
 • Обезбедување конструктивни повратни информации ( фидбек ).

Потребни квалификации

 • Познавање на англиски јазик-пишување и говорење е огромна предност;
 • Adobe Photoshop, Adobe Illustrator – ниво експерт;
 • Работно искуство од мин. 5 години.

Дополнителни информации 

Сите заинтересирани кандидати своите професионални биографии можат да ги проследат на rabota@dekra.mk, најдоцна до 11.10.2019 год.

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

 

Детали за огласот
 • Место: Скопје, Македонија
 • Истекува на: 11.10.2019
 • Емаил за апликација: rabota@dekra.mk
 • Индустрија: Маркетинг и ПР, Медиуми
 • Вид на вработување:
  Полно работно време на неопределено
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.