АСИСТЕНТ ЗА МАРКЕТИНГ

DEKRA
 • Post date 30/10/2023

Во име на својот клиент, Аутомобиле СК – ексклузивен увозник за марките Fiat, Jeep, Alfa Romeo и Abarth , ДЕКРА ја огласува следната работна позиција:

АСИСТЕНТ ЗА МАРКЕТИНГ

 ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО:

 • Следи и применува маркетинг и комуникациска политика на производителот и увозникот;
 • Подготовка, спроведување и следење на рекламните и комуникациските кампањи за производи и услуги на сите медиуми;
 • Развива и управува содржина на сите интернет сајтови на увозникот во согласност со вредностите и карактеристиките на марките, политиката и приоритетите на производителот и увозникот;
 • Надгледува канали за online маркетинг (социјални и дигитални медиуми) и спроведување на содржини и кампањи;
 • Поддржува и следи маркетинг и рекламни активности на дилерите;
 • Врши константна анализа и изработува извештаи поврзани со сите активности од пазарот на нови возила;
 • Предлага и организира комуникациски настани, по потреба подготвува/ преведува соопштенија;
 • Комуникација со новинари;
 • Поддршка на CRM системот на компанијата;
 • Остварува блиска соработка со тимот за продажба и после продажба.

 ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ

 • Високо образование ( областа на маркетинг, комуникации и бизнис);
 • Претходно работно искуство од најмалку 3 години во следните области: социјални/ дигитални медиуми, рекламирање, комуникации и настани;
 • Одлично познавање на англиски јазик; владеење на втор странски јазик ќе се смета за предност;
 • Возачка дозвола Б категорија;
 • Одлични интерперсонални вештини и вештини за работа во тим;
 • Одлични комуникациски (усни и писмени) и презентациски вештини;
 • Проактивност, одговорност, систематичност и ориентираност кон остварување резултати;
 • Способност за работа под притисок и кратки рокови.

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

Работно време: Понеделник- Петок 08:30 – 16:30 часот

И секоја втора или трета сабота 09-14 часот.

Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови, своите професионални биографии можат да ги испратат на job.arbeit.mk@dekra.com

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат повикани на интервју.

*Со испраќањето на Вашата кратка биографија и писмо за мотивација, Согласни сте Вашите лични податоци да бидат обработени за потребите на регрутација и селекција од страна на ДЕКРА Арбеит Македонија и истите да бидат зачувани во дата базата на ДЕКРА.
Напомена: Кандидатите можат во секое време да ја повлечат согласноста за обработка на нивната кратка биографија преку испраќање на известување на електронската пошта: rabota.arbeit.mk@dekra.com

Job Detail
 • Expires on: 30.11.2023
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.