Import Specialist

СОКО Горица дооел Скопје
 • Post date 26/04/2022

 

Претпријатие со 28 годишна традиција во производство на сокови,

со пласман на над 35 пазари на 5 континенти, кое брои над 80 вработени

СОКО Горица дооел Скопје

има потреба  од кандидат за следната позиција:

 

 1. Import Specialist – 1 лице

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО

 • Истражување, селекција и набавка на материјали согласно потребите на компанијата;
 • Остварување на нови и одржување контакти со добавувачите.
 • Преговарање за цени;
 • Проценка на потребите во секторот набавка во зависност од залихите;
 • Подготовка на нарачки во соодветен програм и следење на истите;
 • Организирање на транспортот и негово следење

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ

 • ВСС ( економски факултет )
 • Одлично познавање на англиски јазик
 • Познавање на втор светски јазик ќе се смета за предност
 • Познавање на Microsoft Office
 • Возачка дозвола Б категорија – активно возачко искуство
 • Кандидатите со работно искуство во областа на меѓународна трговија, ќе имаат предност

ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗНАЕЊА И СПОСОБНОСТИ

 • Одлични организациски и комуникациски способности;
 • Способност за работа под притисок и кратки рокови;
 • Способност за тимска и индивидуална работа;
 • Иницијативност, посветеност, амбициозност;
 • Подготвеност за работа во динамична работна атмосфера.

Објектите на претпријатието се лоцирани во нас. Драчево и нас. Пинтија, Скопје. Кандидатите со поблиско место на живеење ќе имаат предност.

Доколку сте заинтересирани за отворената работна позиција, своите професионални биографии со фотографија не постара од 6 месеци, можете да ги испратите на: hr@soko.com.mk, со назнака : “ Import Specialist ” .

Само кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови ќе бидат повикани на интервју.

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

 

Picture134

Job Detail
 • Location: Skopje, Macedonia
 • Expires on: 26.07.2022
 • Email for application: hr@soko.com.mk
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.