СОРАБОТНИК ОД ОБЛАСТА НА ЕНЕРГЕТСКИТЕ УСЛУГИ – ИНЖЕНЕР ЗА ПРОДАЖБА

DEKRA
 • Post date 28/07/2022

Во име на нашиот клиент ИНТЕРEНЕГРО, меѓународна енергетска компанија рангирана меѓу најголемите енергетски компании во Словенија, чии активности се тргување со енергетски производи на меѓународните енергетски и финансиски пазари, инвестиции во обновливи извори на енергија и производство, договори за купување и продажба на електрична енергија и енергетски услуги, ДЕКРА ја огласува позицијата:

  СОРАБОТНИК ОД ОБЛАСТА НА ЕНЕРГЕТСКИТЕ УСЛУГИ – ИНЖЕНЕР ЗА ПРОДАЖБА

ОПИС НА РАБОТНАТА ПОЗИЦИЈА:

 • Управување со продажните процеси на енергетските услуги од почеток до крај: генерирање на олово – воспоставување контакт со инвеститорот – подготовка на техничкото решение – презентации и преговори со клиентот – подготовка и потпишување на договор;
 • Идентификување, развивање и одржување силни односи со клучните клиенти;
 • Разбирање и подготовка на полесни техничко-економски пресметки од областа на греење, ладење, осветлување, соларни централи,…;
 • Развој на нови можности на терен;
 • Развивање и одржување силни односи со клучните клиенти;
 • Комуникација со постоечки добавувачи и барање нови;
 • Идентификување и развивање на нови можности и следење на новите технологии;
 • Тимска соработка во развој на проекти и координација со други сектори;
 • Презентации на подготвени решенија и понуди до клиентите;
 • Идентификување на нови можности и следење на новите технологии;
 • Постигнување на продажните цели преку идентификување и развивање на нови клиенти.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • Најмалку 5 години работно искуство во областа на продажба и/или управување со сродни активности;
 • Познавање на англиски јазик (познавање на хрватски/српски јазик е плус);
 • Основно познавање на MS алатки (Excel);
 • Возачка дозвола Б категорија.

ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗНАЕЊА И СПОСОБНОСТИ

 • Мотивација, желба за нови знаења и следење на новите технологии;
 • Проактивност и креативност, желба да се согледаат деловните можности и да се склучат договори;
 • Способноста да се воспостави врска со клиентите и радоста на работа со луѓе;
 • Силни преговарачки, комуникациски и лидерски вештини.

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

Доколку сте заинтересирани за отворената работна позиција, своите професионални биографии можете да ги испратите на: rabota.arbeit.mk@dekra.com

Крајниот рок за аплицирање е : 31/08/2022

Само кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови ќе бидат повикани на интервју.

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

*Со испраќањето на Вашата кратка биографија и писмо за мотивација, Согласни сте Вашите лични податоци да бидат обработени за потребите на регрутација и селекција од страна на ДЕКРА Арбеит Македонија и истите да бидат зачувани во дата базата на ДЕКРА.

Напомена: Кандидатите можат во секое време да ја повлечат согласноста за обработка на нивната кратка биографија преку испраќање на известување на електронската пошта: rabota.arbeit.mk@dekra.com

Job Detail
 • Location: Skopje, Macedonia
 • Expires on: 31.08.2022
 • Industry: Продажба
 • Employment Type:
  Full-time indefinite period
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.