Специјалист по фармацевтска регулатива и фармаковигиланца

DEKRA
 • Post date 07/02/2024

Компанијата World Medicine Ilac San ve Tic. A.S., Истанбул, Турција (World Medicine-Pharmaceutical Company) има потреба од Специјалист по фармацевтска регулатива и фармаковигиланца

Основни функции и одговорности:

 • Oбезбедува навремена подготовка, поднесување и соодветно следење на нови апликации за издавање одобренија за ставање на лекови во промет до локалните регулаторни органи во Р. Северна Македонија.
 • Обезбедува одржување на одобренијата за ставање на лекови во промет преку навремено поднесување на варијации, апликации за обновување на одобренијата.
 • Поднесува апликации за одобрување на цени за лековите во релевантните институции
 • Развивање и одржување на позитивни односи со засегнатите страни во регулаторната средина.
 • Следење на законската регулатива во Р. Македонија и информирање на соодветните лица
 • Комуникација со регулаторни и овластени органи во Р. Северна Македонија
 • Извршување на локални и компаниски активности од областа на фармаковигиланцата (одговорно лице за PV на локално ниво за компанијата)

Потребни квалификации:

 • Високо образование од областа на медицината или фармацијата (специјализација по фармацевтската регулатива или фармаковигиланца ќе се смета како предност во изборот на кандидат).
 • Со искуство во областа на фармацевтската регулатива
 • Организираност, одговорност и ефикасност, посветеност на детали
 • Одлично познавање на англиски јазик
 • Работа во дадени рокови
 • Следење на интерните правила и процедури

Што нудиме:

 • Основна плата по договор
 • Мотивирачка работна средина
 • Работа во реномирана интернационална компаниja

Работно време од 08:00 – 16:00 часот, од понеделник до петок.

Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови, своите биографии можат да ги испратат на samir.alimerdenov@lekconsult.bg ; natasha.dodov@worldmedicine.mk. Само кандидатите кои во целост ги исполнуваат критериумите ќе бидат контактирани.

Job Detail
 • Expires on: 07.03.2024
 • Email for application: samir.alimerdenov@lekconsult.bg
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.