PRODUCT AND SALES MANAGER

World Medicine
 • Објавено на: 10/11/2020

World Medicine е група на компании со централна канцеларија во Лондон, која вклучува компании со идентично име во Велика Британија, Грција, Бугарија, Турција и други земји. Се занимава со развој, производство и продажба на фармацевтски производи, а постои во повеќе од 35 земји во светот. World Medicine İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. е една од овие компании лоцирана во Истанбул, Турција, која развива и произведува лекови од различни терапевтски категории.

За повеќе информации, посетете ја компаниската веб-страна: https://worldmedicine.com.tr

За потребите на претставништвото на компанијата во Скопје, потребен е:

 PRODUCT AND SALES MANAGER

Цели и одговорности на работното место:

 • Одговорен за лансирање на нови производи;
 • Креирање на маркетинг стратегија и развој на истата;
 • Имплементација и реализација на маркетинг активности;
 • Изработка и следење на план за продажба;
 • Посета на здравствени институции;
 • Работа со клиенти и продажба на територијата на Македонија;
 • Координација и менаџирање на продажниот тим на компанијата;
 • Одговорен за постигнување на продажните планови;
 • Стратешко планирање, предлагање, следење и анализирање на плановите за продажба.

Потребни квалификации:

 • ВСС: Фармацевтски, Медицински или Стоматолошки факултет;
 • Задолжително минимум 1 година работно искуство во фармацевтската индустрија на иста или слична позиција;
 • Искуство во развој на бренд и позиционирање на фармацевтски производи на пазарот;
 • Одлично познавање на англиски јазик.

Потребни вештини и способности:

 • Познавање на MS Office;
 • Возачка дозвола Б категорија;
 • Одлични комуникациски и презентациски способности;
 • Организираност и одговорност кон доверените работни задачи.

Компанијата нуди одлична можност за професионален развој во динамична средина за амбициозни професионалци кои сакаат да бидат дел од интернационален бизнис кој е фокусиран на секојдневна грижа за здравјето на луѓето.

Работниот однос за оваа позиција првично ce заснова на определено време од 3 (три) месеци, со можност за продолжување на договорот на неопределено време. Дневното работно време на оваа позиција е 8 часа. Неделното работно време е од понеделник до петок.

Доколку се пронајдовте во горенаведениот опис, пратета ја вашата пријава на e-mail: ah@worldmedicine.mk

Ќе бидат контактирани само кандидатите кои ќе влезат во потесниот избор.

*Со испраќањето на Вашата кратка биографија и писмо за мотивација, Согласни сте Вашите лични податоци да бидат обработени за потребите на регрутација и селекција од страна на ДЕКРА Арбеит Македонија и истите да бидат зачувани во дата базата на ДЕКРА.

Напомена: Кандидатите можат во секое време да ја повлечат согласноста за обработка на нивната кратка биографија преку испраќање на известување на електронската пошта: rabota@dekra.mk

Детали за огласот
 • Место: Македонија
 • Истекува на: 10.12.2020
 • Емаил за апликација: ah@worldmedicine.mk
 • Индустрија: Медицина, фармација, ветерина
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.