KEY ACCOUNT MANAGER FOR INTERNATIONAL CLIENTS

DEKRA
 • Објавено на: 28/04/2023

Во име на својот клиент, СОКО Горица дооел Скопје, претпријатие со 29 годишна традиција во производство на сокови, со пласман на 45 пазари во светот на 6 континенти кое брои 75 вработени, ДЕКРА ја огласува следната работна позиција:

KEY ACCOUNT MANAGER FOR INTERNATIONAL CLIENTS

 ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО:

 • Претставување на претпријатието пред постојани и потенцијални клиенти и одржување на комуникација со истите;
 • Организирање и спроведување на целиот продажен процес (извоз);
 • Координирање со секторите Производство, Финансии, Набавки, Логистика со цел беспрекорна реализација на сите детали во врска со нарачките;
 • Подготовка на план, извештај и анализа за продажба и стремеж кон придонесување пораст на резултатите во продажбата.

ПOТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • ВСС (Економски факултет);
 • Одлично познавање на англиски јазик;
 • Познавање на втор светски јазик (Шпански, Француски) ќе се смета за предност;
 • Познавање на Microsoft Office;
 • Возачка дозвола Б категорија- активно возачко искуство;
 • Работно искуство во областа на меѓународна трговија.

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

Претпријатието е лоцирано во нас. Драчево, Скопје. Кандидатите со поблиско место на живеење ќе имаат предност.

Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови,  своите професионални биографии можат да ги проследат на: contact.arbeit.mk@dekra.com

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат повикани на интервју.

*Со испраќањето на Вашата кратка биографија и писмо за мотивација, Согласни сте Вашите лични податоци да бидат обработени за потребите на регрутација и селекција од страна на ДЕКРА Арбеит Македонија и истите да бидат зачувани во дата базата на ДЕКРА.
Напомена: Кандидатите можат во секое време да ја повлечат согласноста за обработка на нивната кратка биографија преку испраќање на известување на електронската пошта: rabota@dekra.mk

Детали за огласот
 • Место: Скопје, Македонија
 • Истекува на: 28.05.2023
 • Индустрија: Производство, Продажба
 • Вид на вработување:
  Полно работно време на неопределено
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.