KEY ACCOUNT MANAGER/ SALES MANAGER

DEKRA
 • Објавено на: 23/05/2022

Во име на нашиот клиент, ENEKS GROUP ENGINEERING, компанија која на пазарот нуди: врвни системски решенија за греење, ладење, производство на санитарна топла вода, секаков третман на вода, и при тоа исклучиво користи обновливи извори на енергија, ДЕКРА ја огласува следната позиција:

KEY ACCOUNT MANAGER/ SALES MANAGER

ОПИС НА РАБОТНО МЕСТО:

 • Развој на партнери за соработка на целата територија за сите програми во компанијата;
 • Редовна комуникација со партнерите и креирање стратегии за развој;
 • Изнаоѓање нови можности за остварување на продажни резултати преку редовна соработка со проектанти, архитекти и партнери;
 • Одржување на тренинзи и обуки на партнери.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • ВСС;
 • Да има возачка дозвола со добро искуство во возење;
 • Да има добро развиени продуктивни навики, ефикасно работење, силна амбиција, врвни човечки вредности, (поштен, вреден, посветен);
 • Претходното работно искуство ќе се смета за предност;
 • Одлично познавање на Outlook calendar (сите активности ги планира и ажурира во календар);
 • Напредно познавање на Excell (pivot, креирање на база на податоци, форматирање, формули и дијаграми…)со цел креирање на потребни извештаи. Високо развиени аналитични способности и логика во бројки;
 • Напредно познавање на Power Point Presentation, анимации, креирање на презентации, професионално креирање на презентации со сите техники и јаки презентации вештини – говор на тело, став;

ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗНАЕЊА И СПОСОБНОСТИ:

 • Одлични организациски способности (сите активности ги планира и ажурира во календар);
 • Одлични комуникациски вештини: Mail комуникација на најпрофесионално ниво – пишување на текстови и комуникација со странки и одржување на високо ниво на меѓучовечки односи;
 • Да има силни лидерски компетенции: да сака да учи и да се менува, да биде лидер на промени, да има силно изразена иницијативност;

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

Сите заинтересирани кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови, своите професионални биографии и мотивационо писмо,може да ги проследат наrabota.arbeit.mk@dekra.com со назнака за која позиција аплицираат.

Крајниот рок за аплицирање е најдоцна до 20/06/2022 година.

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат повикани на интервју.

*Со испраќањето на Вашата кратка биографија и писмо за мотивација, Согласни сте Вашите лични податоци да бидат обработени за потребите на регрутација и селекција од страна на ДЕКРА Арбеит Македонија и истите да бидат зачувани во дата базата на ДЕКРА.

Напомена: Кандидатите можат во секое време да ја повлечат согласноста за обработка на нивната кратка биографија преку испраќање на известување на електронската пошта: rabota.arbeit.mk@dekra.com

 

Детали за огласот
 • Место: Скопје, Македонија
 • Истекува на: 20.06.2022
 • Вид на вработување:
  Полно работно време на неопределено
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.