МЕНАЏЕР НА ПРОДАЖЕН САЛОН

DEKRA
 • Објавено на: 09/02/2024

Во име на нашиот клиент MAX&Co, современ моден бренд креиран во Италија кој е присутен на пет континенти со повеќе од 400 продажни места, ДЕКРА ја огласува позицијата:

 • МЕНАЏЕР НА ПРОДАЖЕН САЛОН

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО

 • Водење на операции во продавницата како и распределба на вработени;
 • Одржувајте на работна етика во продавницата преку обука, советување и воведување во работните задолженија на вработените;
 • Планирање, распределба, следење и оценување на резултатите од работата;
 • Одговорен за надгледување на дневните активности во продавницата, осигурајќи дека продавницата работи непречено и ефикасно;
 • Го мотивира тимот за продажба и спроведува обука на нов персонал;
 • Воспоставување професионален однос и ориентираност кон клиентите;
 • Следење на задоволството на клиентите и грижа за клиентите на професионален начин;
 • Обезбедување достапност на производи и услуги;
 • Учество во формулирање на политика на цени преку преглед на продажни активности;
 • Следење, проучување на трендови и одлука при потреба од продажна промоција;
 • Одржување на стручно и техничко знаење со присуство на едукативни работилници;
 • Придонес и влијание врз постигнување на позитивни резултати на тимот;
 • Прием на роба по ПЛТ и магацинско работење и евиденција влез – излез на роба;
 • Правење попис, контрола на декларации и спроведување на планови за набавка;
 • Познавање на работа со фискални сметки и каса, наплата на терминали, сторно сметки;
 • Развива план на активности за време на одмори и промоции во текот на целата година;
 • Управување со нивоата на акции и донесување клучни одлуки за контролата на акции;
 • Изработка на извештаи, анализа и предвидување на продажбата;
 • Анализирање и интерпретирање на трендовите, со цел да се олесни планирањето на промоција и продажба на производите;
 • Следење и одговарање на поплаки и коментари на клиентите;
 • Посета и контрола на продажниот салон, разговарајќи со колегите и клиентите за да се идентификува или реши проблем, доколку е потребно;
 • Одржување на свеста за трендовите на пазарот во модната индустрија и следење на конкуренцијата.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ

 • Познавање на англиски јазик;
 • Познавање од Excel програмот;
 • Организациски и комуникациски вештини;
 • Мотивациски способности.

 ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ:

Клиентот нуди можност за континуиран професионален развој.

Работното време е од 09:30-16:00h. или 15:30-22:00h., 6 работни денови во текот на неделата. Недела слободен ден.

Платени недели и празници како и бонуси за постигнати таргети.

Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови, своите професионални биографии можат да ги испратат на: job.arbeit.mk@dekra.com

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат повикани на интервју.

*Со испраќањето на Вашата кратка биографија и писмо за мотивација, Согласни сте Вашите лични податоци да бидат обработени за потребите на регрутација и селекција од страна на ДЕКРА Арбеит Македонија и истите да бидат зачувани во дата базата на ДЕКРА.

Напомена: Кандидатите можат во секое време да ја повлечат согласноста за обработка на нивната кратка биографија преку испраќање на известување на електронската пошта: rabota.arbeit.mk@dekra.com

Детали за огласот
 • Место: Македонија
 • Истекува на: 15.04.2024
 • Емаил за апликација:  job.arbeit.mk@dekra.com
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.