Менаџер за синдикална продажба

DEKRA
 • Објавено на: 21/08/2023

Во име на нашиот клиент Д спортска опрема,  дел од Djak Sport еден од најголемите мултибренд ланци за спортска опрема во Србија и регионот на југоисточна Европа кои што нуди широк спектар на роба од најпознатите спортски брендови за обувки, облека и опрема за фудбал, кошарка, ракомет, одбојка, тенис и секојдневни прилики, ДЕКРА ја огласува позицијата:

 • Менаџер за синдикална продажба

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО:

 • Воспоставување соработка со нови клиенти и редовни посети на постоечките;
 • Потпишување договори и евиденција за потпишаните договори;
 • Преземање активности за остварување на планот за синдикална продажба;
 • Координација со малопродажните објекти во врска со посетата од страна на коминтентите;
 • Прием, контрола и сортирање на документација од малопродажба;
 • Контрола на исправноста на сметките, внесување и обработка во програмот ASW;
 • Класификација и групирање на административни забрани по клиенти, подготовка и испраќање на наплата во дефинирани рокови;
 • Информирање на клиентите за недостиг на списоци за правилно евидентирање на плаќањата, врз основа на извештај.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • 4-5 степен на стручна обука, општествени или природни науки;
 • Работно искуство на иста или слична позиција ќе се смета за предност;
 • Добро познавање на пазарот за спортска облека и обукви;
 • Силна клиентска ориентација;
 • Добра компјутерска писменост(MS Office пакет);
 • Познавање на англиски јазик(средно до напредно ниво);
 • Возачка дозвола – Б категорија.

ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗНАЕЊА И СПОСОБНОСТИ:

 • Флексибилност и посветеност на работата;
 • Подготвеност за работа под притисок;
 • Вештини за преговарање и развој на добри меѓучовечни односи;
 • Вештини за раководење со тим и мотивација на вработените;
 • Вештини на стратешко размислување и долгорочно планирање.

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови своите професионални  биографии можат да ги испратат на:rabota.arbeit.mk@dekra.com.

Ќе бидат контактирани само оние кандидати кои ќе влезат во потесен избор.

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

*Со испраќањето на Вашата кратка биографија и писмо за мотивација, Согласни сте Вашите лични податоци да бидат обработени за потребите на регрутација и селекција од страна на ДЕКРА Арбеит Македонија и истите да бидат зачувани во дата базата на ДЕКРА.
Напомена: Кандидатите можат во секое време да ја повлечат согласноста за обработка
 на нивната кратка биографија преку испраќање на известување на електронската пошта: rabota.arbeit.mk@dekra.com

Детали за огласот
 • Место: Скопје, Македонија
 • Истекува на: 21.09.2023
 • Индустрија: Продажба и набавка
 • Вид на вработување:
  Полно работно време на неопределено
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.