ОФИС АДМИНИСТРАТОР

Asta Adria
 • Објавено на: 29/06/2021

ASTA ADRIA е групација на фери агенти со примарна дејност организација, резервација и продажба на билети за карго и патнички ферибродски транспорт. Групацијата нуди голем број на фери дестинации низ цела Европа со постојан тренд на секојдневно ажурирање и проширување на понудата и подобрување на условите за патување.
За потребите на својот клиент, Декра ја објавува следната позиција:

ОФИС АДМИНИСТРАТОР

 

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО

 • Прием, контрола и книжење на влезни фактури од добавувачи;
 • Изготвување на излезни фактури, книжни одобренија и задолженија, сторно;
 • Електронско плаќање во земјата и странство;
 • Книжење банкарски изводи, влезни материјални и финансиски фактури;
 • Водење на благајна и подготовка на дневен пазар,
 • Подготовка и книжење на патни налози;
 • Подготовка на документи за месечен ДДВ и завршни сметки и координација со екстерно сметководство;
 • Комуникација со добавувачи и клиенти;
 • Сложување на аналитички картици со купувачи и добавувачи;
 • Комуникација и активности поврзани со државни институции (УЈП, НБРМ,…);
 • Архивско работење;
 • Пријава и одјава на вработени во АВРМ и ФЗОМ;
 • Водење матична книга на вработени;
 • Изготвување Договори со коминтенти.

 

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ

 • ВСС;
 • Минимум 1 до 3 години работно искуство на иста или слична позиција;
 • Одлично познавање на Англиски јазик;
 • Одлично владеeње на MS Office пакетот;
 • Сертификати и лиценци од областа на сметководство, финансии или администрација ќе се сметаат за предност;

 

ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗНАЕЊА И СПОСОБНОСТИ

 • Прецизност при обработка/внес на податоци
 • Самоиницијативност и проактивност
 • Лојалност, посветеност и доверливост во извршување на секојдневните обврски
 • Одлични комуникациски вештини;
 • Способност за поставување приоритети и управување со време;
 • Одговорно следење на компаниските правила и процедури на работење;

 

Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови своите професионални  биографии можат да ги испратат на job@dekra.mk со назнака “за позиција Офис Администратор”.

Крајниот рок за аплицирање е 01/08/2021.

Ќе бидат контактирани само оние кандидати кои ќе влезат во потесен избор.

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

 

*Со испраќањето на Вашата кратка биографија и писмо за мотивација, Согласни сте Вашите лични податоци да бидат обработени за потребите на регрутација и селекција од страна на ДЕКРА Арбеит Македонија и истите да бидат зачувани во дата базата на ДЕКРА.
Напомена: Кандидатите можат во секое време да ја повлечат согласноста за обработка на нивната кратка биографија преку испраќање на известување на електронската пошта: rabota@dekra.mk

 

 

Детали за огласот
 • Место: Скопје, Македонија
 • Истекува на: 01.08.2021
 • Емаил за апликација: job@dekra.mk
 • Индустрија: Секретарска и административна работа
 • Вид на вработување:
  Полно работно време на неопределено
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.