РАКОВОДИТЕЛ НА ПРОДАЖБА

DEKRA
 • Објавено на: 08/07/2021
Опис на компанијата

Наш клиент е компанија, со висока општествената одговорност, која се занимава со продажба и дистрибуција на светски брендови на јаки алкохолни пијалоци со докажана традиција. Компанијата има вкупно учество од 50% од целокупниот увоз на алкохол на македонскиот пазар, остварувајќи ја  продажбата во HoReCa сегментот, како и на off-tradе маркетот. За нивните потреби, ДЕКРА ја огласува следната позиција:

РАКОВОДИТЕЛ НА ПРОДАЖБА

Опис на работното место
 • Креирање, имплементација и евалуација на продажна стратегијата
 • Истражување и идентификување на нови можности за развој и ширење
 • Активно следење и анализа на конкуренција , цени, потрошувачи и трендови на пазарот
 • Спроведување на активности со цел континуирана промоција на брендовите
 • Буџетирање и подготовка на месечни, квартални и годишни финансиски извештаи и анализи
 • Координирање и контролирање на работните процеси на комерцијалистите и дистрибутерите
 • Развивање и одржување на долгорочни односи со постоечки и потенцијални клиенти

 

Потребни квалификации

 

 • ВСС;
 • Минимум 5 години работно искуство на иста или слична позиција
 • Искуство во подготовка на финансиски извештаи и анализи
 • Солидно познавање на Англиски и Хрватски јазик
 • Одлично владење на MS Office пакетот
 • Познавање на работа во ERP систем
 • Возачка дозвола Б категорија

 

Професионални знаења и способности
 • Високо развиени лидерски способности, стратешки и организациски вештини
 • Високо развиени комуникациски и преговарачки вештини;
 • Проактивна и амбициозна личност која ги извршува секојдневните задачи со високо ниво на доверливост, посветеност и одговорност
 • Способност за работа под притисок и работа со таргети
Дополнителни информации

Клиентот нуди можност за раст на повисока позиција по одреден период, како и службено возило и континуирано професионално напредување преку доедукација и професионални обуки.

 

Доколку сте заинтересирани за работа во успешна и стабилна компанија која терставува интернационални брендови и ги исполнувате горенаведените услови својата професионална биографија (CV) може да ја испратите на e-mail: job@dekra.mk

Ќе бидат контактирани само оние кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови.

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

 

*Со испраќањето на Вашата кратка биографија и писмо за мотивација, Согласни сте Вашите лични податоци да бидат обработени за потребите на регрутација и селекција од страна на ДЕКРА Арбеит Македонија и истите да бидат зачувани во дата базата на ДЕКРА.
Напомена: Кандидатите можат во секое време да ја повлечат согласноста за обработка на нивната кратка биографија преку испраќање на известување на електронската пошта: rabota@dekra.mk

 

Детали за огласот
 • Место: Скопје, Македонија
 • Истекува на: 02.08.2021
 • Емаил за апликација: job@dekra.mk
 • Индустрија: Продажба
 • Вид на вработување:
  Полно работно време на неопределено
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.