РАКОВОДИТЕЛ ЗА ЦАРИНСКИ ФОРМАЛНОСТИ

DEKRA
 • Објавено на: 01/07/2022

Во име на нашиот клиент, Мак Аутостар ДООЕЛ, генерален дистрибутер на повеќе брендови од автомобилската индустрија, ДЕКРА ја огласува следната позиција:

РАКОВОДИТЕЛ ЗА ЦАРИНСКИ ФОРМАЛНОСТИ

ОПИС НА РАБОТНО МЕСТО:

 • Изработка на царински декларации и водење евиденција;
 • Познавање на царински закон и уредба за спроведување на царински закон;
 • Познавање на царински постапки-редовно и локално царинење;
 • Exim согласности;
 • Работа со локален софтвер

КВАЛИФИКАЦИИ:

 • Високо образование;
 • Минимум 5 години работно искуство во областа;
 • Лиценца за вршење на застапување во царинските постапки;
 • Познавање на англиски јазик;
 • Познавање на германски јазик ќе се смета за предност;
 • Работа со компјутери;
 • Работа со софтвер

ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗНАЕЊА И СПОСОБНОСТИ:

 • Способност за самостојна работа и работа во тим;
 • Висок степен на одговорност, ефикасност и ефективност;
 • Одлични комуникациски вештини;
 • Одлични организациски способности.

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

Сите заинтересирани кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови,  своите професионални биографии можат да ги проследат на: rabota.arbeit.mk@dekra.com со назнака на позицијата за која аплицираат.

Крајниот рок за аплицирање е најдоцна до: 22.07.2022

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат повикани на интервју.

*Со испраќањето на Вашата кратка биографија и писмо за мотивација, Согласни сте Вашите лични податоци да бидат обработени за потребите на регрутација и селекција од страна на ДЕКРА Арбеит Македонија и истите да бидат зачувани во дата базата на ДЕКРА.

Детали за огласот
 • Место: Скопје, Македонија
 • Истекува на: 22.07.2022
 • Индустрија: Автомобилска индустрија, Логистика, дистрибуција, транспорт
 • Вид на вработување:
  Полно работно време на неопределено
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.