Account Manager

DEKRA
 • Објавено на: 01/03/2018
Опис на компанијата

За нашиот клиент, водечка маркетинг агенција на македонскиот пазар, ДЕКРА ја објавува следната позиција:

 

Account Manager 

 

 

Опис на работното место
 • Ефективно и ефикасно управување со проекти;
 • Комуникација со Клиентот во однос на производите, услугите, новитетите, како и промотивните потреби;
 • Планирање на идни активности согласно маркетинг статегијата на Клиентот и учество во дефинирање на промотивната стратегија;
 • Пишување и проследување на креативни / дизајн брифови, медиа брифови и продукциски брифови;
 • Доставување до Клиентот предлог креативни решенија, предлог медиа планови, печатени примероци (на продукциски материјали / match принтови по потреба);
 • Преговори со трети лица во име / за сметка на Клиентот;
 • Ефективнo раководење со буџет;
 • Реализација и супервизија на кампањи / настани;
 • Делегирање на задачи, супервизија и евалуација на работењето на акаунт асистентите.
 • Извршување на делегирани активности од страна на претпоставените.
Потребни квалификации
 • Завршено високо образование;
 • Одлично познавање на компјутерски алатки;
 • Одлично познавање на англиски јазик, дополнителен јазик е предност;
 • Познавање на медиа продукцијата и принципите на рекламирање и на маркетингот;
 • Искуство во областа: минимум две (2) години.
Професионални знаења и способности
 • Одлични комуникациски, презентациски и истражувачки способности;
 • Креативност, проактивност и позитивен пристап кон работата;
 • Способност за преговарање, убедување и аналитичност;
 • Способност за тимска работа;
 • Висока реализација на активности во кратки временски рокови.
Дополнителни информации

Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови,  своите професионални биографии можат да ги проследат на: job@dekra.mk.

Крајниот рок за аплицирање е најдоцна до: 20/03/2018.

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат повикани на интервју.

Детали за огласот
 • Место: Скопје, Македонија
 • Истекува на: 20.03.2018
 • Индустрија: Маркетинг и ПР
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.