Систем Администратор

Net.Bit
 • Објавено на: 28/03/2019
Опис на компанијата

NET.BIT е приватна компанија за консултации и ИТ инженеринг која испорачува услуги по највисоки стандарди и обезбедува напредни решенија за своите клиенти.
За потребите на нашиот клиент, Декра ја огласува следната позиција:

 • Систем Администратор
Опис на работното место
 • Инсталација, администрација и одржување на Linux оперативни системи;
 • Конфигурација и администрација на информациски мрежи базирани на Cisco технологија;
 • Администрирање на Microsoft базирани системи;
 • Одржување на VMware и Hyper-V системи за виртуелизација.
Потребни квалификации
 • Минимум 3 години работно искуство во датацентар, финансиска индустрија, телеком и слично;
 • ВСС или ССС со соодветно работно искуство и/или Образование;
 • Одлично познавање на Англиски јазик;
 • Познавање на Linux OS, Cisco мрежна технологија;
 • Microsoft Active Directory, Storage Area Networks, VMware, VCentar;
 • MS Windows Server, MS SQL Server, Oracle DB, AIX, HP-UX, SIEM, FW;
 • IT Service Management (ITIL, ISO20000) ќе се смета за предност;
 • LPIC, CCNA, MCSP сертификати ќе се сметаат за предност.
Професионални знаења и способности
 • Висока корпоративна култура и деловна етика;
 • Флексибилност, одговорност и посветеност;
 • Професионалност, организираност и насоченост кон резултати;
 • Способност за индивидуална и тимска работа.

 

Дополнителни информации

NET.BIT има визија да стане водечки регионален ИТ сервис и консултанска компанија која гради партнерски односи со своите клиенти при решавање на нивните бизнис потреби.

Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови, своите биографии можат да ги испратат на е-маил: job@dekra.mk

Крајниот рок за аплицирање е најдоцна до 20/04/2019.

Само кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените критериуми, ќе бидат повикани на интервју.
Сите пристигнати биографии, ќе се третираат со максимална доверливост.

Детали за огласот
 • Место: Скопје, Македонија
 • Истекува на: 20.04.2019
 • Емаил за апликација: job@dekra.mk
 • Индустрија: Информациски технологии
 • Вид на вработување:
  Полно работно време на неопределено
 • Мапа

Shortlist Never pay anyone for job application test or interview.